top of page

Cranio raakt aan en aanraken is essentieel in het leven. Voor fysieke als emoitonele klachten.

 Op een zachte aanraking komt er vrij wat in het lichaam vast zit.

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie

In het centrale zenuwsysteem bevindt zich hersenvocht. Het systeem dat van de schedel (cranium) tot aan het stuitje (sacrum) loopt, is omgeven door bindvliezen.

 

Hiertussen beweegt zich vocht dat zich ritmisch door het lichaam begeeft. Dit ritme wordt doorgegeven aan het bindweefsel, een prachtig netwerk dat overal omheen ligt en alles met elkaar verbind.

Bindweefsel geeft steun en souplesse, zodat wij ons vrij en zonder klachten kunnen bewegen. Ook heeft het de eigenschap tijdelijk extra spanning op te kunnen slaan na een ongeluk(je), ziekte of tijdens een heftige periode van angst, boosheid of verdriet. Meestal herstellen het lichaam en geest zich vanzelf door de werking van het immuunsysteem. Soms, als het trauma te groot is of je weerstand niet optimaal, lukt dat niet en kunnen er lichamelijke en/of emotionele klachten ontstaan. Deze kunnen heel verschillend en langdurig zijn, soms zelfs onbegrepen.

Craniosacraal Therapie
Craniosacraal Therapie

Craniosacraal therapie heeft een ontspannend effect op het bindweefselsysteem en op het (overactieve) zenuwstelsel. Het richt zich op ontspanning van het zenuwstelsel en het bindweefsel systeem om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te reactiveren en de weerstand te verhogen.

Tijdens de uiterst zachte, manuele behandeling, zit of ligt u gekleed op een behandeltafel. Een behandeling duurt ongeveer een uur bij volwassen en bij kinderen meestal iets korter. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de reactie op de behandeling, deze gaat na behandeling verder. Craniosacraal therapie werkt ondersteunend en is geen vervanging van behandeling door een arts.

Ook zonder concrete klachten is een craniosacraal therapie een heerlijke manier om volledig te ontspannen, tot innerlijke rust te komen en een gevoel van algeheel welbevinden te ervaren.

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Craniosacraal Therapie
bottom of page